Over mij

Ik ben in 1958 in Genua (Italië) geboren en woon sinds 1995 in Nederland. Als professioneel balletdanser heb ik al vroeg de mogelijkheden en beperkingen van het lichaam leren kennen. Correcte houding, oefening, vrijheid, lenigheid, zorg voor het lichaam, maar ook blessures, vermoeidheid en veroudering, het zijn allemaal zaken waar ik in mijn carrière mee te maken kreeg.

Het heeft mij de motivering gegeven voor mijn activiteit als lichaamstherapeut en de liefde voor beweging die ik graag aan mijn cliënten wil overbrengen.

Dat combineer ik met mijn natuurlijke aanleg voor luisteren en voelen. Zowel in het voorgesprek als tijdens de behandeling probeer ik in te voelen wat mijn cliënt op dat moment nodig heeft en te vertalen naar bewegingen.

Na een vierjarige HBO vakopleiding bij de academie voor Massage en Bewegingstherapie in Amsterdam, ben ik in 2006 afgestudeerd als erkend massagetherapeut. Vervolgens heb ik verschillende specialisatiecursussen en -opleidingen gevolgd.Sinds 2008 ben ik gecertificeerd Trager® Practitioner. In 2015 heb ik het door SNRO / CPRION geaccrediteerde  diploma Medische Basiskennis behaald, erkend door de zorgverzekeraars.

Diploma’s en certificaten

Con Amore / SNRO: Diploma Medische Basiskennis (november 2015);

Upledger Instituur: CranioSacraal-therapie I & II (september 2012);

Trager® Approach Nederland: Practitioner (oktober 2008);

Akademie voor Massage en Bewegingstherapie: diploma HBO vakopleiding tot Massage- en Bewegingsherapeut (juni 2007);

 

 

De praktijk

Sinds 2006 heb ik mijn eigen praktijk in Soest geopend, waar ik mijn cliènten ontvang in een prettige lichte praktijkruimte met een eigen douche/toilet-ruimte voor mijn cliënten. Ik behandel mijn cliënten op een professionele EarthLite tafel met tafelverwarming.