Behandelingen

Therapievormen en massages

Ik heb me gespecialiseerd in diverse lichaams-technieken en massagevormen die aansluiten bij verschillende soorten personen en problematieken.

Samen kiezen we de behandeling die het beste past bij jouw lichaam en behoeften. Het kan zijn dat je zelf al een voorkeur hebt voor een bepaalde behandelwijze. Tijdens de eerste in-take sessie bespreken we samen de mogelijkheden. Je kunt mij vertellen waarom je behandeld wilt worden, wat je nodig hebt en of er medische zaken zijn waar ik rekening mee moet houden. Ik geef je dan een advies over de therapievorm of massage die het meeste geschikt is voor jou. Als dat nodig is stellen we samen een behandelplan op.

Holistische massage

Holos is een oud-Grieks woord voor “geheel” en betekent dat deze massage niet alleen het lichaam maar ook de geest beïnvloedt. Evenwicht wordt hersteld en ontspanning wordt ervaren op lichamelijk, zowel als geestelijk en emotioneel niveau. Dit beginsel ligt ten grondslag aan alle behandelwijzen die ik toepas.

Esalen Massage

Deze vorm is ontwikkeld door het Esalen Instituut in Californië en is een gebaseerd op verschillende massage- en bodywork technieken. De twee belangrijkste invloeden waren Zweedse Massage en het Sensory Awarenes werk van Charlotte Selver. Esalen Massage kenmerkt zich door lange verbindende strijkingen, zacht wiegende bewegingen, passive joint oefeningen en dieper structuurwerk aan de spieren en gewrichten. Als gevolg hiervan komt ook de lichaamsenergie weer in balans.

Diepe weefselmassage

Wordt ook wel “Deep-Tissue” massage genoemd en concentreert zich op het bindweefsel en de diepere spierlagen. Daar zitten vaak spanningen en verkrampingen die zich uiten door verklevingen, (zones van pijnlijk en stijf weefsel) in de spieren, pezen en gewrichtsbanden. Het doel is om deze weer los te maken waarbij het lichaam wordt uitgenodigd zelf en in zijn eigen tijd te reageren op de stimulatie. Het effect van deze behandeling wordt soms pas na dagen gevoeld.

Trager® Approach

De Trager Approach is ontwikkeld door de Amerikaanse arts Milton Trager en is een prettige, speelse en effectieve manier om een grotere vrijheid van bewegen en diepere ontspanning te ervaren. De Trager Approach gaat er vanuit dat het lichaam van nature een gracieus en vitaal systeem is, dat door ongunstige ervaringen als trauma, ziekte en teleurstellingen beperkter en stijver kan worden.

Deze beperkingen worden in het onderbewuste ingeprent als patronen. Alle ervaringen, zowel positieve als negatieve, worden in de geest opgeslagen en kunnen niet gewist worden. Maar wel opgeroepen en gebruikt. De gratie en het gemak van bewegen kan worden opgeroepen of opnieuw geleerd door aanraking en zachte bewegingen – met een innerlijke houding van stilte en verwondering – tot het onderbewuste het gevoel van meer vrijheid, zachtheid of gemak oppikt. De nieuwe gevoelservaringen vervangen uiteindelijk eerdere beperkende patronen.